Satuniemi toimii Kiuruveden Luupuveden kylässä, Kiuruveden keskustaan on matkaa 12km ja Iisalmeen 35km. Kävelymatkan päässä on kyläkoulu missä toimii 1-6 lk. Yläkouluun ja lukioon on linja-autokuljetus 600m päästä, jotka sijaitsevat kiuruveden kylällä.

Satuniemi sijaitsee Luupujärven rannalla 20 hehtaarin alueella luonnon rauhassa, maalaismiljöössä. Satuniemessä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia toimimaan yhdessä luonnon kanssa elämän elämyksiä kokien.

Maalaismiljöön perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle. Itse päärakennus on 1900-luvun alkupuolella rakennettu 300 neliön hirsinen kartano, missä nykyaikaiset mukavuudet yhdistyvät vanhaan henkeen. Huoneet ovat tilavia ja suunniteltu lasten ja nuorten viihtyvyyteen panostaen.

Pihapiiriin kuuluu luhtiaitta, iso tiilinavetta, ulkosauna ja vanhan puusaunan vieressä on uima-allas, jossa lapset voivat polskutella lämpimällä ilmalla. Niemen kärjestä löytyy myös pienoinen erämökki.

Harrasteet

Eräretket, kalastus ja melonta antavat lapsille luontoelämyksiä. Kesällä tilan isolla nurmikentällä palloilulajien harrastusmahdollisuus on rajaton. Pihapiirin uusi iso ratsastuskenttä tuo sosiaalipedagogisen hevostoiminnan entistä lähemmäksi arkea. Kiuruvesi tarjoaa lapsille ja nuorille monipuoliset liikunta- ja kulttuuri mahdollisuudet.

Tilalla lapset ja nuoret voivat hoitaa hevosia, kissoja, kaneja ja koiria. Eläimet mahdollistavat monenlaiset vapaa-ajan harrastukset. Eläinten ja hevosten hoito ovat osa Satuniemen arkea ja tukevat sopeutumista sekä kuntoutumista.

Käytössä on myös mönkijä, mopoja ja peltoautoja sekä moottorikelkkoja. Työntekijöiden ohjauksessa on mahdollista kokeilla monipuolista moottoriurheilua, sekä autotallista löytyvät tarvittavat työkalut moottoriajoneuvojen korjaamiseen.

Erillisessä rakennuksessa nuorilla on mahdollisuus tehdä puutöitä, pelata biljardia, kuunnella musiikkia, katsella elokuvia tai toteuttaa itseään taiteellisesti. 

Matkustaminen

Satuniemen ideologiaan kuuluu matkailu ja retkeily. Käymme lasten ja nuorten kanssa tutustumassa Suomen sopukoihin ja myös ulkomaan ihmeisiin. Toteutamme matkailua elämän elämyksiä periaatteella. Lapset osallistuvat suunnitteluun ja toteutukseen.